Υλικά για 6-8 μερίδες :
1 φύλλο σφολιάτας σε θερμοκρασία δωματίου ή 2 αν τα φύλλα είναι μικρά
3 μέτρια μήλα
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
2 γεμάτες κουταλιές σούπας αλεύρι
1 κουταλάκι κανέλα
1/4 μικρού κουταλιού μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
50γρ. βούτυρο
λίγες σταγόνες λεμόνι
λίγο αλεύρι
αυγό ή γάλα για επάλειψη
Εκτέλεση :
Ανάβουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 180 βαθμούς.
1 φύλλο σφολιάτας σε θερμοκρασία δωματίου ή 2 αν τα φύλλα είναι μικρά
3 μέτρια μήλα
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
2 γεμάτες κουταλιές σούπας αλεύρι
1 κουταλάκι κανέλα
1/4 μικρού κουταλιού μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
50γρ. βούτυρο
λίγες σταγόνες λεμόνι
λίγο αλεύρι
αυγό ή γάλα για επάλειψη
Εκτέλεση :
Ανάβουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 180 βαθμούς.
![]() |
Καθαρίζουμε τα μήλα και κόβουμε ένα κομμάτι από κάθε πλευρά του μήλου, όπως φαίνεται στην φωτογραφία, χωρίς να πειράζουμε τον κορμό με τα κουκούτσια. |
![]() |
Στο τέλος θα πάρουμε τα κομμάτια μήλου με το κόψιμο που χρειαζόμαστε και θα έχει μείνει όλος ο κορμός με τα κουκούτσια. |
![]() |
Κόβουμε το κάθε κομμάτι μήλο σε λωρίδες και έπειτα σε κυβάκια. |
![]() |
Μαζεύουμε όλα τα κυβάκια μήλου σε ένα μπολ, ρίχνουμε λίγες σταγόνες λεμόνι για να μην μαυρίσει και ανακατεύουμε. |
![]() |
Προσθέτουμε την ζάχαρη, τα μπαχαρικά και το αλεύρι στα μήλα. |
![]() |
Και ανακατεύουμε να πάνε παντού ομοιόμορφα. |
![]() |
Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας. Αλευρώνουμε και το φύλλο και το ανοίγουμε λίγο. |
![]() |
Στρώνουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας και προσέχουμε να καλύπτει τα τοιχώματα του ταψιού. Αν δεν μας έφτασε το φύλο παίρνουμε λίγο από τα περισσέματα και κολλάμε όπου χρειαστεί. |
![]() |
Προσθέτουμε τα μήλα και τα απλώνουμε ομοιόμορφα. Κόβουμε σε κυβάκια το βούτυρο και ρίχνουμε τα κομμάτια σε όλη την επιφάνεια. |
![]() |
Κλείνουμε με το δεύτερο φύλλο ζύμης και ενώνουμε καλά τις άκρες. |
![]() |
Ψήνουμε για 45-50 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα η πίτα. Την βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε μισή ώρα να κρυώσει. |
![]() |
Καλή Απόλαυση!!!!! |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου