Ένα εύκολο, ελαφρύ και γρήγορο στην παρασκευή του γλυκό, ιδανικό και για τούρτα γενεθλίων ή άλλη περίσταση.
Υλικά :
1 πακέτο Morfat Cornet με γεύση βανίλια σε σκόνη (2 φάκελοι)
1 πακέτο φράουλες (μπορεί και να μην το χρειαστούμε όλο)
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ (μπορεί να χρειαστεί και δεύτερο πακέτο)
2 δ.σ. κούπες γάλα (2 φλυτζάνια)
Για την γκανάζ σοκολάτας :
200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
200γρ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση :
![]() |
Στο μπλέντερ προσθέτουμε περίπου 10 φράουλες (εγώ έβαλα και λίγα φρέσκα σμέουρα) |
![]() |
Και τα πολτοποιούμε |
![]() |
Χτυπάμε στο μίξερ την Morfat με το γάλα σε σαντιγί |
![]() |
Προσθέτουμε τον πουρέ από τις φράουλες |
![]() |
Και με μια σπάτουλα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν |
![]() |
Στρώνουμε πάνω από την μους μπισκότα. Τα σπάμε έτσι που να χωράνε και κοιτάμε να καλύπτεται όλη η επιφάνεια. |
![]() |
Πάνω από τα μπισκότα βάζουμε και απλώνουμε άλλο 1/3 από τη μους και προσθέτουμε φράουλες κομμένες σε λεπτές φέτες. |
![]() |
Βάζουμε άλλη μια στρώση από μπισκότα |
![]() |
Και πάνω από τα μπισκότα απλώνουμε το υπόλοιπο 1/3 από τη μους |
![]() |
Τελευταία στρώση καλύπτουμε με μπισκότα |
![]() |
Γυρνάμε ανάποδα σε ένα πιάτο το γλυκό και αφαιρούμε την μεμβράνη. |
![]() |
Με μαλακές κινήσεις απλώνουμε την γκανάζ ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια του γλυκού από όλες τις μεριές. |
![]() |
Πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο μπισκότο κι αν θέλουμε κόβουμε φράουλες για να στολίσουμε. Το ξαναβάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα ώστε να παγώσει και η σοκολάτα. |
![]() |
Κόβουμε και σερβίρουμε! |
![]() |
Αν το αφήσετε όλο το βράδυ στο ψυγείο είναι ακόμα πιο νόστιμο!! |
Καλή Επιτυχία και Καλή Απόλαυση!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου