Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Εύκολη τούρτα με μους φράουλας, μπισκότα και σοκολάτα

Ένα εύκολο, ελαφρύ και γρήγορο στην παρασκευή του γλυκό, ιδανικό και για τούρτα γενεθλίων ή άλλη περίσταση.





Υλικά :

1 πακέτο Morfat Cornet με γεύση βανίλια σε σκόνη (2 φάκελοι)
1 πακέτο φράουλες (μπορεί και να μην το χρειαστούμε όλο)
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ (μπορεί να χρειαστεί και δεύτερο πακέτο)
2 δ.σ. κούπες γάλα (2 φλυτζάνια)

Για την γκανάζ σοκολάτας :

200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 
200γρ. κρέμα γάλακτος





Εκτέλεση :



Στο μπλέντερ προσθέτουμε περίπου 10 φράουλες (εγώ έβαλα και λίγα φρέσκα σμέουρα)

Και τα πολτοποιούμε

Χτυπάμε στο μίξερ την Morfat με το γάλα σε σαντιγί

Προσθέτουμε τον πουρέ από τις φράουλες

Και με μια σπάτουλα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν

Σε ένα ορθογώνιο ταψί (ή τετράγωνο ή στρογγυλό) βάζουμε μεμβράνη και προσέχουμε να περισσεύει αρκετά από τις άκρες. Αν χρησιμοποιήσουμε στρογγυλό ταψί μπορεί να χρειαστεί παραπάνω από μια μεμβράνη. Πρέπει να καλύπτεται όλος ο πάτος του ταψιού. Βάζουμε το 1/3 από τη μους φράουλας και την απλώνουμε ομοιόμορφα.

Στρώνουμε πάνω από την μους μπισκότα. Τα σπάμε έτσι που να χωράνε και κοιτάμε να καλύπτεται όλη η επιφάνεια.

Πάνω από τα μπισκότα βάζουμε και απλώνουμε άλλο 1/3 από τη μους και προσθέτουμε φράουλες κομμένες σε λεπτές φέτες.

Βάζουμε άλλη μια στρώση από μπισκότα

Και πάνω από τα μπισκότα απλώνουμε το υπόλοιπο 1/3 από τη μους

Τελευταία στρώση καλύπτουμε με μπισκότα

Με την μεμβράνη που περισσεύει στις άκρες καλύπτουμε καλά το γλυκό. Το πιέζουμε ελαφρά ώστε να φύγει τυχόν αέρας που υπάρχει μεταξύ των στρωμάτων και να γίνει ομοιόμορφο. Το βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες περίπου να σταθεί.

Γυρνάμε ανάποδα σε ένα πιάτο το γλυκό και αφαιρούμε την μεμβράνη.

Κόβουμε την σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να φτάσει στο σημείο βρασμού. Μόλις είναι έτοιμη την ρίχνουμε πάνω από τη σοκολάτα, αφήνουμε για ένα λεπτό και έπειτα ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι να λιώσουν όλα τα κομμάτια σοκολάτας και να γυαλίσει. Περιχύνουμε με την γκανάζ το γλυκό.

 Με μαλακές κινήσεις απλώνουμε την γκανάζ ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια του γλυκού από όλες τις μεριές.

Πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο μπισκότο κι αν θέλουμε κόβουμε φράουλες για να στολίσουμε. Το ξαναβάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα ώστε να παγώσει και η σοκολάτα.

Κόβουμε και σερβίρουμε!

Αν το αφήσετε όλο το βράδυ στο ψυγείο είναι ακόμα πιο νόστιμο!!

 Καλή Επιτυχία και Καλή Απόλαυση!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου