Παρασκευή, 27 Μαΐου 2016

Λιγκουίνι με κοτόπουλο σε λευκή σάλτσα

Ένα γρήγορο αλλά καθόλου πρόχειρο φαγητό που θα λατρέψετε!!

 



Υλικά :

1 πακέτο μακαρόνια λιγκουίνι
700γρ. φιλέτο κοτόπουλο χωρίς δέρμα
50γρ. βούτυρο ή ελαιόλαδο ή ελαιόλαδο
1/2 κιλό σπανάκι baby πλυμένο ή μανιτάρια κομμένα σε φέτες (και τα δυο είναι προαιρετικά)
1 - 1,5 φλυτζάνι γάλα πλήρες
λίγο ζωμό από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια
τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση :

Βράζουμε τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (τα βγάζουμε και ένα λεπτό νωρίτερα) σε καλά αλατισμένο νερό.


Μειώνουμε το πάχος από τα φιλέτα κοτόπουλου κόβωντας τα σαν ''πεταλούδα'' δηλαδή κατά μήκος του κοτόπουλου από την πλαϊνή του πλευρά το κόβουμε οριζόντια και ισόπαχα στη μέση, το ανοίγουμε και ξανακόβουμε στην μέση ώστε να πάρουμε 2 λεπτά φιλέτα. Τα λαδώνουμε ελαφρώς και τα αλατωπιπερώνουμε.
Τα ψήνουμε είτε στην ψησταριά, είτε στο τηγάνι γκρίλ, είτε στο φούρνο.

Στην κατσαρόλα που έβρασαν τα μακαρόνια ζεσταίνουμε το βούτυρο ή το ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε το σπανάκι ή τα μανιτάρια και τα τσιγαρίζουμε ελαφρώς.

Όταν το σπανάκι ή τα μανιτάρια είναι έτοιμα προσθέτουμε τα μακαρόνια και το γάλα. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσουν λίγο (1-2 λεπτά) τα μακαρόνια με το γάλα σε χαμηλή φωτιά.

Τρίβουμε λίγη παρμεζάνα και ανακατεύουμε

Κόβουμε το ψημένο κοτόπουλο σε μπουκιές και το προσθέτουμε στα μακαρόνια. Αν δούμε ότι το φαγητό έχει στεγνώσει προσθέτουμε όσο ζωμό (από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια) χρειάζεται ή λίγο γάλα ακόμα. Ανακατεύουμε ξανά ώστε να ενωθούν τα μακαρόνια με το κοτόπουλο.

Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα. Αυτή είναι η version με το σπανάκι.


Και αυτή είναι η version με τα μανιτάρια.

Καλή Απόλαυση!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου