Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Lemon Meringue Pie

Μια λεμονόπιτα με βελούδινη υφή που προσφέρει γευστική ευχαρίστηση και κλείνει πολύ όμορφα ένα γεύμα. Δροσερό γλυκό και εύκολο να γίνει με τον τρόπο που παρουσιάζεται παρακάτω.



Υλικά για την βάση της τάρτας :

Σε αυτήν την εκτέλεση δεν θα κάνουμε την κλασική βάση για τάρτα αλλά μια μπισκοτένια βάση για να γλυτώσουμε χρόνο...


300γρ. Μπισκότα τύπου Πτι Μπερ ή Digestive

1 ασπράδι αυγού

2 ½ κ.σ  ζάχαρη

130γρ βούτυρο λιωμένο


Υλικά για την κρέμα :


3 μεσαία λεμόνια (χυμό και ξύσμα)
4 αυγά
150γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
180 - 200ml κρέμα γάλακτος


Υλικά για την Μαρέγκα :


3 ασπράδια αυγών
150γρ ζάχαρη κρυσταλλική


Εκτέλεση :

Στο multi βάζουμε τα μπισκότα με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να λιώσουν. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και το ασπράδι αυγού. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ''βραχούν'' όλα τα μπισκότα.



Σε ένα ταψί διαμέτρου 26-30 εκατοστών αδειάζουμε τα μπισκότα και τα στρώνουμε έτσι ώστε να καλυφθεί ο πάτος του ταψιού και τα τοιχώματα. Με την βοήθεια ενός ποτηριού είναι πιο εύκολο να απλωθεί το μίγμα ομοιόμορφα. Βάζουμε την βάση μπισκότου στην κατάψυξη να σταθεί μέχρι να φτιάξουμε την γέμιση.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τέλος τον χυμό και το ξύσμα από τα λεμόνια. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Βγάζουμε την βάση με τα μπισκότα από την κατάψυξη και βάζουμε το ταψί της τάρτας μέσα στο ταψί του φούρνου έτσι ώστε κατά την μετακίνηση να μην χυθεί η κρέμα. Γεμίζουμε την βάση με την κρέμα λεμονιού και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά στην μεσαία σχάρα. Η κρέμα όταν είναι έτοιμη θα πρέπει να στέκεται και να μην είναι νερουλή. Αν είναι νερουλή (όπως κουνάμε το ταψί το βλέπουμε αυτό) ψήνουμε για λίγο ακόμα μέχρι να σταθεροποιηθεί.

Βγάζουμε την τάρτα από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Εν τω μεταξύ γυρνάμε τον φούρνο στο γκριλ στους 230 βαθμούς. Χτυπάμε στο μίξερ στην μεγάλη ταχύτητα τα ασπράδια του αυγού για την μαρέγκα. Μόλις τα ασπράδια αρχίζουν να γίνονται αφρός ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά την ζάχαρη (όχι όλη μαζί γιατί θα ''κάτσει'' το μίγμα και δεν θα γίνει μαρέγκα) μέχρι να  μπει όλη. Δεν χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ όση ώρα προσθέτουμε την ζάχαρη. Για να καταλάβουμε ότι η μαρέγκα είναι έτοιμη θα πρέπει να κάνει κορυφές που να στέκονται και όταν γυρνάμε το μπολ να μην πέφτει το μίγμα. Τότε την απλώνουμε πάνω από την λεμονόπιτα και με την σπάτουλα ή ένα κουτάλι προσπαθούμε να κάνουμε κορυφές.

Βάζουμε ξανά το ταψί στο φούρνο που καίει, στην ψηλή σχάρα, μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Προσοχή όταν βάλουμε το ταψί στο φούρνο για δεύτερη φορά είμαστε εκεί και το κοιτάμε συνέχεια γιατί θα αρπάξει πολύ γρήγορα (1-3 λεπτά) και δεν θέλουμε να μας καεί! Όταν είναι έτοιμη την βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν την κόψουμε.

Διατηρείται στο ψυγείο

Καλή Επιτυχία και Καλή Απόλαυση!!


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου