Μια λεμονόπιτα με βελούδινη υφή που προσφέρει γευστική ευχαρίστηση και κλείνει πολύ όμορφα ένα γεύμα. Δροσερό γλυκό και εύκολο να γίνει με τον τρόπο που παρουσιάζεται παρακάτω.
Υλικά για την βάση της τάρτας :
Σε αυτήν την εκτέλεση δεν θα κάνουμε την κλασική βάση για τάρτα αλλά μια μπισκοτένια βάση για να γλυτώσουμε χρόνο...
Στο multi βάζουμε τα μπισκότα με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να λιώσουν. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και το ασπράδι αυγού. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ''βραχούν'' όλα τα μπισκότα.
Υλικά για την βάση της τάρτας :
Σε αυτήν την εκτέλεση δεν θα κάνουμε την κλασική βάση για τάρτα αλλά μια μπισκοτένια βάση για να γλυτώσουμε χρόνο...
300γρ. Μπισκότα τύπου Πτι Μπερ ή Digestive
1
ασπράδι αυγού
2
½ κ.σ ζάχαρη
130γρ
βούτυρο λιωμένο
Υλικά για την κρέμα :
3 μεσαία λεμόνια (χυμό και ξύσμα)
4 αυγά
150γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
180 - 200ml κρέμα γάλακτος
4 αυγά
150γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
180 - 200ml κρέμα γάλακτος
Υλικά για την Μαρέγκα :
3
ασπράδια αυγών
150γρ ζάχαρη κρυσταλλική
Εκτέλεση :
Στο multi βάζουμε τα μπισκότα με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να λιώσουν. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και το ασπράδι αυγού. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ''βραχούν'' όλα τα μπισκότα.
![]() |
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τέλος τον χυμό και το ξύσμα από τα λεμόνια. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. |
![]() |
Διατηρείται στο ψυγείο |
![]() |
Καλή Επιτυχία και Καλή Απόλαυση!! |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου