Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Κεμπάπ Κοτόπουλου

Το κοτόπουλο μαρινάρεται για τουλάχιστον 2 ώρες και αυτό του δίνει όλη τη νοστιμιά, το καραμέλωμα απ'έξω και παραμένει ζουμερό μέσα!!

 

 


Υλικά για 2 άτομα : 

1 συσκευασία (~700γρ.) φιλέτο μπούτι κοτόπουλου
2 κουταλιές σούπας γιαούρτι
1 κουταλιά σούπας κέτσαπ
2-3 κουταλιές σούπας λάδι
1/2 λεμόνι (το χυμό)
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα γλυκιά
2 κουταλάκια γλυκού κοφτά μπούκοβο (η ποσόtητα αυτή είναι για μέτρια καυτερότητα. αν το θέλετε πιο καυτερό προσθέτετε ανάλογα)
αλάτι
πιπέρι μαύρο και κόκκινο (το κόκκινο πιπέρι επίσης εξαρτάται από το πόσο καυτερό το θέλετε, εγώ έβαλα πολύ λίγο - 1 πρέζα περίπου)
1 πρέζα κανέλα (προαιρετικά)
6 καλαμάκια για σουβλάκι




Εκτέλεση :


Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, την κέτσαπ, το λάδι, το λεμόνι, το σκόρδο και όλα τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε στο μίγμα τα μπούτια κοτόπουλου αφού τα έχουμε κόψει στη μέση.

Ανακατεύουμε καλά να πάει η μαρινάδα παντού. Το αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο να μαριναριστεί από 2 ώρες έως 8.

Βάζουμε τα ξυλάκια για σουβλάκι στο νερό να μουλιάσουν για τουλάχιστον 1 ώρα. Με αυτό τον τρόπο δεν καίγονται στο ψήσιμο. Αν θέλουμε μέσα στο νερό ρίχνουμε λίγη ρίγανη ή θυμάρι και δενδρολίβανο ώστε να αρωματιστούν και στη συνέχεια να βγάλουν το άρωμα αυτό στο φαγητό. Επίσης μπορούμε αντί για νερό να βάλουμε κρασί.

Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο παίρνουμε ένα-ένα τα κομμάτια και τα περνάμε σε 2 καλαμάκια για έχει μεγαλύτερη επιφάνεια το κεμπάπ και να ψηθεί γρηγορότερα και καλύτερα.

Έτοιμα για ψήσιμο.

Βάζουμε το τηγάνι γκριλιέρα να κάψει καλά και έπειτα προσθέτουμε τα κεμπάπ. Αφήνουμε να ψηθούν για 3-4 λεπτά ώστε να καραμελώσουν απ'έξω. Μπορούν να ψηθούν και στα κάρβουνα. Η διαδικασία είναι ίδια.

Μόλις περάσουν τα 3-4 λεπτά τα γυρνάμε ώστε να πάρουν το ίδιο χρώμα και από την άλλη μεριά.  Περίπου ανά 3 λεπτά θέλουν γύρισμα ώστε να έχουμε ομοιόμορφο ψήσιμο.

Ο συνολικός χρόνος ψησίματος είναι 30 λεπτά. Μετά τα 20 λεπτά χαμηλώνουμε λίγο την ένταση της φωτιάς και συνεχίζουμε το ψήσιμο με τον ίδιο τρόπο. Τσεκάρουμε με ένα μαχαιράκι αν είναι έτοιμα. Το κοτόπουλο για να είναι σωστά ψημένο δεν πρέπει να είναι καθόλου ροζ στο εσωτερικό του. Αν ψήνετε στα κάρβουνα τα τελευταία 10 λεπτά βάλτε τα σε σημείο όπου δεν έχει κάρβουνα από κάτω.

Το σερβίρουμε με πολλούς τρόπους :  με πιτούλα ή τορτίγια, τηγανιτές πατάτες, γιαούρτι, σάλτσα, κρεμμύδι ψιλοκομμένο, ντομάτα ή πράσινη σαλάτα κ.ο.κ.

Καλή Όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου