Οι τηγανιτές πατάτες παίρνουν άλλη διάσταση και υφή!!
Υλικά :
4-5 μεσαίες πατάτες (καθαρισμένες ή με τη φλούδα αλλά με πολύ καλό πλύσιμο)
2 κουταλιές σούπας αλεύρι
1 κουταλάκι γλυκού κοφτό πάπρικα*
1 κουταλάκι γλυκού κοφτό σκόρδο σε σκόνη*
1 κουταλάκι γλυκού κοφτό μπούκοβο*
λίγο πιπέρι μαύρο, λίγο πιπέρι καγιέν*
νερό
* τα μπαχαρικά τα προσαρμόζετε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας
Εκτέλεση :
![]() |
Κόβουμε την πατάτα κάθετα στη μέση |
![]() |
Και ξανακόβουμε το κάθε κομμάτι στη μέση |
![]() |
Κόβουμε δίπλα από το μεσαίο κόψιμο, δεξιά και αριστερά με το μαχαίρι να έχει πλάγια κλίση προς το κέντρο της πατάτας |
![]() |
Έτσι θα είναι το σχήμα της πατάτας και θα είναι αρκετά χοντρά τα κομμάτια. |
![]() |
Τις βάζουμε σε μπόλικο νερό να βράσουν για 8 έως το πολύ 10 λεπτά. Θα πρέπει να μην λιώσουν αλλά να είναι λίγο τραγανές στο κέντρο. |
![]() |
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το μίγμα μπαχαρικών. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι μαζί με όλα τα μπαχαρικά. |
![]() |
Προσθέτουμε τόσο νερό όσο να γίνει ένας παχύρευστος χυλός |
![]() |
Βάζουμε τις βρασμένες πατάτες μέσα στο χυλό και τις ανακατεύουμε απαλά ώστε να πάει παντού το μίγμα. |
![]() |
Τηγανίζουμε λίγες κάθε φορά και όχι όλες μαζί, για να μην κολλήσουν. Μόλις πάρουν ένα όμορφο, χρυσαφένιο χρώμα τις βγάζουμε. |
![]() |
Τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τις αλατίζουμε. |
![]() | ||
Συνοδέψτε τις με το αγαπημένο σας dip (εγώ έβαλα γιαούρτι με γλυκιά τσίλι σως) και... |
Καλή Απόλαυση!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου