Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Σούπερ τραγανές και νόστιμες τηγανιτές πατάτες

Οι τηγανιτές πατάτες παίρνουν άλλη διάσταση και υφή!!



Υλικά :

4-5 μεσαίες πατάτες (καθαρισμένες ή με τη φλούδα αλλά με πολύ καλό πλύσιμο)
2 κουταλιές σούπας αλεύρι
1 κουταλάκι γλυκού κοφτό πάπρικα*
1 κουταλάκι γλυκού κοφτό σκόρδο σε σκόνη*
1 κουταλάκι γλυκού κοφτό μπούκοβο*
λίγο πιπέρι μαύρο, λίγο πιπέρι καγιέν*
νερό

* τα μπαχαρικά τα προσαρμόζετε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας




Εκτέλεση :


Κόβουμε την πατάτα κάθετα στη μέση

Και ξανακόβουμε το κάθε κομμάτι στη μέση

Κόβουμε δίπλα από το μεσαίο κόψιμο, δεξιά και αριστερά με το μαχαίρι να έχει πλάγια κλίση προς το κέντρο της πατάτας

Έτσι θα είναι το σχήμα της πατάτας και θα είναι αρκετά χοντρά τα κομμάτια.

Τις βάζουμε σε μπόλικο νερό να βράσουν για 8 έως το πολύ 10 λεπτά. Θα πρέπει να μην λιώσουν αλλά να είναι λίγο τραγανές στο κέντρο.
Μόλις οι πατάτες βράσουν, τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν και να σεγνώσουν. Όπως βλέπετε έχουν κρατήσει το αρχικό σχήμα τους. Δεν θέλουμε να βράσουν πολύ. Επειδή είναι ήδη κομμένες ο χρόνος βρασμού είναι μικρότερος απ' ότι συνήθως.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το μίγμα μπαχαρικών. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι μαζί με όλα τα μπαχαρικά.

Προσθέτουμε τόσο νερό όσο να γίνει ένας παχύρευστος χυλός

Βάζουμε τις βρασμένες πατάτες μέσα στο χυλό και τις ανακατεύουμε απαλά ώστε να πάει παντού το μίγμα.

Τηγανίζουμε λίγες κάθε φορά και όχι όλες μαζί, για να μην κολλήσουν. Μόλις πάρουν ένα όμορφο, χρυσαφένιο χρώμα τις βγάζουμε.

Τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τις αλατίζουμε.

Συνοδέψτε τις με το αγαπημένο σας dip (εγώ έβαλα γιαούρτι με γλυκιά τσίλι σως) και...

Καλή Απόλαυση!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου