Ζουμερό ψαρονέφρι με πλούσια σάλτσα και μανιτάρια. Μαγειρέψτε το, ιδιαίτερα αν θέλετε να εντυπωσιάσετε κάποιον!
Υλικά :
2 κομμάτια ψαρονέφρι
1 συσκευασία μανιτάρια (άσπρα ή καφέ)
1/2 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί ξηρό
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας
100-150γρ κρέμα γάλακτος
50γρ. βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
την συνταγή την είδα από τον κ. Ηλία Μαμαλάκη
Εκτέλεση :
![]() |
Κόβουμε το κρέας σε μερίδες όχι πολύ χοντρές αλλά ούτε και πολύ λεπτές. |
![]() |
Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι να κάψει και έπειτα προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο. |
![]() |
Προσθέτουμε το ψαρονέφρι και το αφήνουμε να ψηθεί καλά από τη μια μεριά. |
![]() |
Όταν δούμε ότι πάρει ωραίο χρώμα τα γυρίζουμε και από την άλλη να πάρουν το ίδιο χρώμα. |
![]() |
Μόλις ετοιμαστεί το κρέας το αφαιρούμε από το τηγάνι και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι χαμηλώντας λίγο την ένταση της φωτιάς. |
![]() |
Όταν καραμελώσει το κρεμμύδι προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο. |
![]() |
Αφού τσιγαριστεί λίγο το σκόρδο (δεν το τσιγαρίζουμε πολύ γιατί πικρίζει μετά) προσθέτουμε τα κομμένα μανιτάρια και ξαναδυναμώνουμε την ένταση της φωτιάς. |
![]() |
Αφήνουμε τα μανιτάρια να βγάλουν όλα τα υγρά τους και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστούν. Όταν γίνει αυτό τότε ρίχνουμε το κρασί και περιμένουμε 2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. |
![]() |
Προσθέτουμε το βούτυρο |
![]() |
Και τον πελτέ ντομάτας |
![]() |
Ανακατεύουμε να διαλυθεί ο πελτές καλά και αλατοπιπερώνουμε. |
![]() |
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε αν χρειάζεται άλλο αλάτι ή πιπέρι. |
![]() |
Ξαναβάζουμε το κρέας στο τηγάνι και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσει λίγο μέσα στη σάλτσα ώστε να ενσωματωθούν οι γεύσεις. |
![]() |
Μόλις δέσει η σάλτσα τότε το φαγητό είναι έτοιμο!! Συνοδέψτε το με ρύζι και θα είναι ένα υπέροχο γεύμα. |
Καλή Απόλαυση!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου