Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Ψαρονέφρι με μανιτάρια

Ζουμερό ψαρονέφρι με πλούσια σάλτσα και μανιτάρια. Μαγειρέψτε το, ιδιαίτερα αν θέλετε να εντυπωσιάσετε κάποιον!


Υλικά : 

2 κομμάτια ψαρονέφρι
1 συσκευασία μανιτάρια (άσπρα ή καφέ)
1/2 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί ξηρό
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας
100-150γρ κρέμα γάλακτος
50γρ. βούτυρο
αλάτι, πιπέρι

την συνταγή την είδα από τον κ. Ηλία Μαμαλάκη




 Εκτέλεση :


Κόβουμε το κρέας σε μερίδες όχι πολύ χοντρές αλλά ούτε και πολύ λεπτές.

Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι να κάψει και έπειτα προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε το ψαρονέφρι και το αφήνουμε να ψηθεί καλά από τη μια μεριά.

Όταν δούμε ότι πάρει ωραίο χρώμα τα γυρίζουμε και από την άλλη να πάρουν το ίδιο χρώμα.

Μόλις ετοιμαστεί το κρέας το αφαιρούμε από το τηγάνι και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι χαμηλώντας λίγο την ένταση της φωτιάς.

Όταν καραμελώσει το κρεμμύδι προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο.

Αφού τσιγαριστεί λίγο το σκόρδο (δεν το τσιγαρίζουμε πολύ γιατί πικρίζει μετά) προσθέτουμε τα κομμένα μανιτάρια και ξαναδυναμώνουμε την ένταση της φωτιάς.

Αφήνουμε τα μανιτάρια να βγάλουν όλα τα υγρά τους και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστούν. Όταν γίνει αυτό τότε ρίχνουμε το κρασί και περιμένουμε 2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε το βούτυρο

Και τον πελτέ ντομάτας

Ανακατεύουμε να διαλυθεί ο πελτές καλά και αλατοπιπερώνουμε.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε αν χρειάζεται άλλο αλάτι ή πιπέρι.

Ξαναβάζουμε το κρέας στο τηγάνι και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσει λίγο μέσα στη σάλτσα ώστε να ενσωματωθούν οι γεύσεις.

Μόλις δέσει η σάλτσα τότε το φαγητό είναι έτοιμο!! Συνοδέψτε το με ρύζι και θα είναι ένα υπέροχο γεύμα.
 Καλή Απόλαυση!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου