Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Σφολιατίνια με κανέλα και ζάχαρη

Αφράτα, νόστιμα και γρήγορα σφολιατίνια ιδανικά ως συνοδευτικά με τον καφέ ή και για κέρασμα.


Υλικά για περίπου 25 κομμάτια :

1 φύλλο σφολιάτας (η συσκευασία έχει 2 μέσα)
βούτυρο
ζάχαρη (ό,τι έχετε)
λίγη κανέλα

Σημείωση : Οι παραλλαγές που μπορούν να γίνουν είναι πάρα πολλές πχ : με πραλίνα φουντουκιού, με κομμάτια σοκολάτας & πουρέ μπανάνας, με μαρμελάδα ή σταφίδες και ξηρούς καρπούς κ.ο.κ. Επίσης μπορούν να γίνουν και αλμυρά πχ : με ντομάτα και φέτα, με μπέικον, κέτσαπ και cheddar, με πιπεριές και λουκάνικο ψιλοκομμένα ή ό,τι άλλο σας αρέσει. 



















Εκτέλεση :

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180'.


Ανοίγουμε το φύλλο και με ένα μαχαίρι αλείφουμε βούτυρο σε όλη την επιφάνεια

Πασπαλίζουμε παντού με ζάχαρη και κανέλα

Τυλίγουμε την κάτω πλευρά σε ρολό μέχρι τη μέση

Έπειτα τυλίγουμε και την πάνω μεριά σε ρολό μέχρι να ενωθεί με το άλλο κομμάτι

Κόβουμε σε κομμάτια πάχους περίπου 1 εκατοστό

Τα τοποθετούμε στο ταψί πάνω σε μια λαδόκολλα αφήνωντας απόσταση μεταξύ τους

Ψήνουμε μέχρι να πάρουν ένα όμορφο χρυσαφί χρώμα (περίπου 25 λεπτά). Τα αφήνουμε να κρυώσουν (προσοχή μην αγγίξετε την καραμέλα και καείτε).

Αφού κρυώσουν τα αποθηκεύουμε και τα τα απολαμβάνουμε!!


Καλή επιτυχία!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου