Αφράτα, νόστιμα και γρήγορα σφολιατίνια ιδανικά ως συνοδευτικά με τον καφέ ή και για κέρασμα.
Υλικά για περίπου 25 κομμάτια :
1 φύλλο σφολιάτας (η συσκευασία έχει 2 μέσα)
βούτυρο
ζάχαρη (ό,τι έχετε)
λίγη κανέλα
Σημείωση : Οι παραλλαγές που μπορούν να γίνουν είναι πάρα πολλές πχ : με πραλίνα φουντουκιού, με κομμάτια σοκολάτας & πουρέ μπανάνας, με μαρμελάδα ή σταφίδες και ξηρούς καρπούς κ.ο.κ. Επίσης μπορούν να γίνουν και αλμυρά πχ : με ντομάτα και φέτα, με μπέικον, κέτσαπ και cheddar, με πιπεριές και λουκάνικο ψιλοκομμένα ή ό,τι άλλο σας αρέσει.
Εκτέλεση :
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180'.
![]() |
Ανοίγουμε το φύλλο και με ένα μαχαίρι αλείφουμε βούτυρο σε όλη την επιφάνεια |
![]() |
Πασπαλίζουμε παντού με ζάχαρη και κανέλα |
![]() |
Τυλίγουμε την κάτω πλευρά σε ρολό μέχρι τη μέση |
![]() |
Έπειτα τυλίγουμε και την πάνω μεριά σε ρολό μέχρι να ενωθεί με το άλλο κομμάτι |
![]() |
Κόβουμε σε κομμάτια πάχους περίπου 1 εκατοστό |
![]() |
Τα τοποθετούμε στο ταψί πάνω σε μια λαδόκολλα αφήνωντας απόσταση μεταξύ τους |
![]() |
Ψήνουμε μέχρι να πάρουν ένα όμορφο χρυσαφί χρώμα (περίπου 25 λεπτά). Τα αφήνουμε να κρυώσουν (προσοχή μην αγγίξετε την καραμέλα και καείτε). |
![]() | |||
Αφού κρυώσουν τα αποθηκεύουμε και τα τα απολαμβάνουμε!! |
Καλή επιτυχία!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου