Πεντανόστιμη σοκολατόπιτα που γίνεται σε μόλις 15 λεπτά!! Γρήγορο επιδόρπιο που συνοδεύεται τέλεια με μια μπάλα παγωτό!!
Υλικά :
200-250γρ. βούτυρο (κατά προτίμηση αγελαδινό) σε θερμοκρασία δωματίου (να είναι μαλακό)
250γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 δ.σ. κούπα (ή 1 φλυτζάνι) όχι γεμάτη μέχρι πάνω ζάχαρη
1/2 δ.σ. κούπα (ή 1/2 φλυτζάνι) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές σούπας κακάο (προαιρετικά)
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση :
Ανάβουμε τον φούρνο να προθερμαίνεται στους 180 βαθμούς.
![]() |
| Και ξανακόβουμε στη μέση για να γίνουν πιο μικρά |
![]() |
| Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά μαζί με το αλάτι και ανακατεύουμε να διαλυθούν |
![]() |
| Προσθέτουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε |
![]() |
| Προσθέτουμε επίσης το αλεύρι και το κακάο |
![]() |
| Και τέλος τα κομμάτια σοκολάτας |
![]() |
| Ανακατεύουμε να πάει η σοκολάτα παντού |
![]() |
| Τσαλακώνουμε και βρέχουμε με νερό μια λαδόκολλα για να στρωθεί πιο εύκολα στο ταψί |
![]() |
| Ρίχνουμε στο ταψί το μίγμα και το στρώνουμε ομοιόμορφα |
![]() |
| Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15' - 17' λεπτά. Αφήνουμε να σταθεί για 20 λεπτά πριν τη σερβίρουμε |
![]() |
| Μοιάζει να είναι υγρή μέσα όπως περίπου ένα σουφλέ σοκολάτας |
![]() | ||||
| Σερβίρουμε με μια μπάλα παγωτό και απολαμβάνουμε!! |
Καλή Απόλαυση!!













Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου