Τρίτη, 21 Ιουλίου 2015

Σοκολατόπιτα Εxpress

Πεντανόστιμη σοκολατόπιτα που γίνεται σε μόλις 15 λεπτά!! Γρήγορο επιδόρπιο που συνοδεύεται τέλεια με μια μπάλα παγωτό!!

 

Υλικά :

200-250γρ. βούτυρο (κατά προτίμηση αγελαδινό) σε θερμοκρασία δωματίου (να είναι μαλακό)
250γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 δ.σ. κούπα (ή 1 φλυτζάνι) όχι γεμάτη μέχρι πάνω ζάχαρη
1/2 δ.σ. κούπα (ή 1/2 φλυτζάνι) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές σούπας κακάο (προαιρετικά)
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι

















Εκτέλεση :

Ανάβουμε τον φούρνο να προθερμαίνεται στους 180 βαθμούς.

 
Κόβουμε με το μαχαίρι την σοκολάτα σε κομματάκια

Και ξανακόβουμε στη μέση για να γίνουν πιο μικρά

Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά μαζί με το αλάτι και ανακατεύουμε να διαλυθούν

Προσθέτουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε

Προσθέτουμε επίσης το αλεύρι και το κακάο

Και τέλος τα κομμάτια σοκολάτας

Ανακατεύουμε να πάει η σοκολάτα παντού

Τσαλακώνουμε και βρέχουμε με νερό μια λαδόκολλα για να στρωθεί πιο εύκολα στο ταψί

Ρίχνουμε στο ταψί το μίγμα και το στρώνουμε ομοιόμορφα

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15' - 17' λεπτά. Αφήνουμε να σταθεί για 20 λεπτά πριν τη σερβίρουμε

Μοιάζει να είναι υγρή μέσα όπως περίπου ένα σουφλέ σοκολάτας

Σερβίρουμε με μια μπάλα παγωτό και απολαμβάνουμε!!


    
Καλή Απόλαυση!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου