Αλμυρά, τυρένια μπισκότα/κριτσίνια που τρώγονται όλες τις ώρες της ημέρας και το βράδυ συνοδεύουν όμορφα ένα ποτήρι κρασί.
Υλικά :
220γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
500γρ. αλεύρι φαρίνα*
1 ασπράδι αυγού
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
150γρ. πεκορίνο ή παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
1 σφηνάκι τσίπουρο ή ρακή ή ούζο
1 κρόκο αυγού για επάλειψη
σουσάμι ή αλάτι ή τυρί για το πασπάλισμα
*αν δεν έχουμε φαρίνα αντικαθιστούμε με αλεύρι για όλες τις χρήσεις αλλά προσθέτουμε 4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ.
Εκτέλεση :
![]() |
Χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο να ασπρίσει. Αν δεν έχετε μιξερ μπορείτε να το κάνετε με τον αυγοδάρτη. |
![]() |
Προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε |
![]() |
Προσθέτουμε το αλεύρι στο οποίο έχουμε ανακατέψει από πριν το αλάτι (και το μπέικιν αν δεν έχουμε βάλει φαρίνα). |
![]() |
Ανακατεύουμε απαλά μέχρι το αλεύρι να απορροφήσει όλο το βούτυρο και προσθέτουμε το ασπράδι αυγού και το σφηνάκι με το ποτό να απορροφηθούν και αυτά. |
![]() |
Πασπαλίζουμε είτε με σουσάμι, είτε με χοντρό αλάτι, είτε με τυρί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 12' - 15' λεπτά. |
![]() |
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα αποθηκεύουμε σε μπολ που κλείνει αεροστεγώς. |
Καλή Επιτυχία!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου