Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Κεφτεδάκια λαχανικών

Εναλλακτικά κεφτεδάκια, ιδανικά για το καλοκαίρι, για περιόδους νηστείας αλλά και για τους μικρούς μας φίλους που δεν τους αρέσουν και πολύ τα λαχανικά.


Υλικά :

2 μεσαίες πατάτες
2 μικρά καρότα
1 ντομάτα
1 ξερό κρεμμύδι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
3 κουταλιές σούπας καλαμπόκι (προβρασμένο)
λίγο μαϊντανό
λίγο δυόσμο αποξηραμένο ή και φρέσκο
αλάτι & πιπέρι
ελαιόλαδο
αλεύρι

μπορούμε επίσης να προσθέσουμε κολοκύθι τριμμένο, πιπεριές, αρακά ή ό,τι άλλο θέλουμε και έχουμε διαθέσιμο στο σπίτι.



Εκτέλεση : 

Τρίβουμε τις πατάτες στο χοντρό του τρίφτη και τις βάζουμε σε κρύο νερό.

Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τρίβουμε στον τρίφτη και τα καρότα.

Κόβουμε την ντομάτα στη μέση, βγάζουμε το εσωτερικό και την υπόλοιπη την κόβουμε σε κύβους. Το εσωτερικό της ντομάτας δεν το χρησιμοποιούμε στην συνταγή. Το κρατάμε για να το χρησιμοποιήσουμε αλλού π.χ. για σάλτσα.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια μέχρι να γυαλίσουν.

Μόλις είναι έτοιμα τα κρεμμύδια προσθέτουμε τα καρότα, τον μαϊντανό, το καλαμπόκι και την πατάτα την οποία έχουμε πιέσει πολύ καλά για να στραγγίξει τα υγρά της. Τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά να μαλακώσουν τα λαχανικά και να βγάλουν τα υγρά τους. Θα πρέπει να εξατμιστούν όσο το δυνατόν περισσότερο.

Όταν είναι έτοιμα κλείνουμε το μάτι και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο για περίπου 15-20 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε τους κύβους ντομάτας.

Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε λίγο δυόσμο και ανακατεύουμε. Δοκιμαζουμε λίγο από το μίγμα για να δούμε αν χρειάζεται επιπλέον αλάτι, πιπέρι ή δυόσμο σύμφωνα με τα γούστα μας.

Προσθέτουμε 2 κουταλιές αλεύρι για αρχή και ανακατεύουμε. Το πόσο αλεύρι θα πάρει εξαρτάται από το μέγεθος των λαχανικών που χρησιμοποιήσαμε και τα υγρά τους.

Βάζουμε τόσο αλεύρι όσο που να ενωποιηθεί το μίγμα και να στέκεται σαν κεφτεδάκι.

Με 2 κουτάλια πλάθουμε τους κεφτέδες.

και τους τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές.

Τους βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν το λάδι

Και τους απολαμβάνουμε!

Καλή Επιτυχία!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου