Εναλλακτικά κεφτεδάκια, ιδανικά για το καλοκαίρι, για περιόδους νηστείας αλλά και για τους μικρούς μας φίλους που δεν τους αρέσουν και πολύ τα λαχανικά.
Υλικά :
2 μεσαίες πατάτες
2 μικρά καρότα
1 ντομάτα
1 ξερό κρεμμύδι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
3 κουταλιές σούπας καλαμπόκι (προβρασμένο)
λίγο μαϊντανό
λίγο δυόσμο αποξηραμένο ή και φρέσκο
αλάτι & πιπέρι
ελαιόλαδο
αλεύρι
μπορούμε επίσης να προσθέσουμε κολοκύθι τριμμένο, πιπεριές, αρακά ή ό,τι άλλο θέλουμε και έχουμε διαθέσιμο στο σπίτι.
![]() |
| Τρίβουμε τις πατάτες στο χοντρό του τρίφτη και τις βάζουμε σε κρύο νερό. |
![]() |
| Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τρίβουμε στον τρίφτη και τα καρότα. |
![]() |
| Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια μέχρι να γυαλίσουν. |
![]() |
| Όταν είναι έτοιμα κλείνουμε το μάτι και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο για περίπου 15-20 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε τους κύβους ντομάτας. |
![]() |
| Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε λίγο δυόσμο και ανακατεύουμε. Δοκιμαζουμε λίγο από το μίγμα για να δούμε αν χρειάζεται επιπλέον αλάτι, πιπέρι ή δυόσμο σύμφωνα με τα γούστα μας. |
![]() |
| Προσθέτουμε 2 κουταλιές αλεύρι για αρχή και ανακατεύουμε. Το πόσο αλεύρι θα πάρει εξαρτάται από το μέγεθος των λαχανικών που χρησιμοποιήσαμε και τα υγρά τους. |
![]() |
| Βάζουμε τόσο αλεύρι όσο που να ενωποιηθεί το μίγμα και να στέκεται σαν κεφτεδάκι. |
![]() |
| Με 2 κουτάλια πλάθουμε τους κεφτέδες. |
![]() |
| και τους τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές. |
![]() |
| Τους βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν το λάδι |
![]() |
| Και τους απολαμβάνουμε! |
Καλή Επιτυχία!














Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου