Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

Μουσταλευριά με πετιμέζι

Μια μουσταλευριά διαφορετική αλλά το ίδιο νόστιμη και ιδιαίτερη λόγω του ότι τη φτιάχνουμε με πετιμέζι.

 



Υλικά :

1/2 έως 3/4 δοσομετική κούπα ή φλυτζάνι πετιμέζι (επειδή το πετιμέζι έχει ιδιαίτερη γεύση ανάλογα με το πόσο δυνατή θέλουμε να είναι η παρουσία του διαλέγουμε την ποσότητα)
1/2 δ.σ. κούπα ή φλυτζάνι κορν φλάουρ
3,5 δ.σ. κούπες ή φλυτζάνια νερό
κανέλα
σουσάμι ελαφρά καβουρδισμένο
καρύδια χοντροκομμένα (προαιρετικά)

















Εκτέλεση :



Ενώνουμε σε ένα μπολ το νερό με το πετιμέζι και μοιράζουμε το μισό μίγμα σε μια κατσαρόλα και στο άλλο μισό διαλύουμε το κορν φλάουρ

Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και αφήνουμε το μίγμα να έρθει σε βρασμό.
Μόλις βράσει προσθέτουμε το μίγμα που κρατήσαμε στην άκρη με το κορν φλάουρ και χαμηλώνουμε την φωτιά στο μισό.

Βράζουμε σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι το μίγμα να πήξει. Θέλει περίπου 10-15 λεπτά για να γίνει. Καταλαβαίνουμε ότι είναι έτοιμο μόλις δούμε ότι στέκεται στον αυγοδάρτη σαν παχύρευστο μέλι. Σε αυτό το σημείο αν θέλουμε προσθέτουμε το καρύδι.

Κατεβάζουμε την μουσταλευριά από την φωτιά και πασπαλίζουμε τα μπολάκια με κανέλα και σουσάμι
Μοιράζουμε την μουσταλευιά στα μπολάκια και πασπαλίζουμε ξανά με κανέλα και σουσάμι

Αφήνουμε να παγώσει σε θερμοκρασία δωματίου και απολαμβάνουμε!!

Καλή Επιτύχια!!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου