Μια μουσταλευριά διαφορετική αλλά το ίδιο νόστιμη και ιδιαίτερη λόγω του ότι τη φτιάχνουμε με πετιμέζι.
Υλικά :
1/2 έως 3/4 δοσομετική κούπα ή φλυτζάνι πετιμέζι (επειδή το πετιμέζι έχει ιδιαίτερη γεύση ανάλογα με το πόσο δυνατή θέλουμε να είναι η παρουσία του διαλέγουμε την ποσότητα)
1/2 δ.σ. κούπα ή φλυτζάνι κορν φλάουρ
3,5 δ.σ. κούπες ή φλυτζάνια νερό
κανέλα
σουσάμι ελαφρά καβουρδισμένο
καρύδια χοντροκομμένα (προαιρετικά)
Εκτέλεση :
![]() |
Ενώνουμε σε ένα μπολ το νερό με το πετιμέζι και μοιράζουμε το μισό μίγμα σε μια κατσαρόλα και στο άλλο μισό διαλύουμε το κορν φλάουρ |
![]() |
Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και αφήνουμε το μίγμα να έρθει σε βρασμό. |
![]() |
Μόλις βράσει προσθέτουμε το μίγμα που κρατήσαμε στην άκρη με το κορν φλάουρ και χαμηλώνουμε την φωτιά στο μισό. |
![]() |
Κατεβάζουμε την μουσταλευριά από την φωτιά και πασπαλίζουμε τα μπολάκια με κανέλα και σουσάμι |
![]() |
Μοιράζουμε την μουσταλευιά στα μπολάκια και πασπαλίζουμε ξανά με κανέλα και σουσάμι |
![]() |
Αφήνουμε να παγώσει σε θερμοκρασία δωματίου και απολαμβάνουμε!! |
Καλή Επιτύχια!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου