Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2016

Γλυκοψωμάκι (σαν τσουρέκι) με πραλίνα φουντουκιού!

Ένα γλυκό και εύκολο γεμιστό ζυμαράκι που μοιάζει στην γεύση με το τσουρέκι επειδή έχει μαχλέπι!


Υλικά για την ζύμη:

Τα υλικά είναι ίδια με την ζύμη του πραλινόψωμου


Για την γέμιση :

Πραλίνα φουντουκιού
λίγο κοπανισμένο καρύδι (προαιρετικά) 


Εκτέλεση : 

Αφού φτιάξουμε τη ζύμη όπως αναγράφεται στην συνταγή του πραλινόψωμου την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.


Αφού διπλασιαστεί η ζύμη την ξεφουσκώνουμε και την χωρίζουμε σε τόση μέρη ανάλογα με το πόσα και σε τι μέγεθος ''τσουρέκια'' θέλουμε να φτιάξουμε. Ανοίγουμε το κάθε μέρος σε λαδωμένο πάγκο (δεν βάζουμε αλεύρι για το άνοιγμα) και το γεμίζουμε με πραλίνα και καρύδι. Από την πιο μεγάλη σε μήκος πλευρά γυρνάμε σαν ρολό τη ζύμη και κλείνουμε καλά την άκρη. Δίνουμε σχήμα είτε σαλιγκαριού είτε πλεξούδες και τα μεταφέρουμε στο ταψί όπου έχουμε βάλει λαδόκολλα.


Τα αφήνουμε στο ταψί να διπλασιαστούν σε μέγεθος και έπειτα τα περνάμε με το ασπράδι αυγού, πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ, ή σουσάμι, ή παπαρουνόσπορο και ψήνουμε στους 180 για περίπου 18-20 λεπτά ή λίγο παραπάνω μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα! 

Καλή Απόλαυση!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου