Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Φιλέτο Κοτόπουλο Γεμιστό με Σπανάκι και Philadelphia

Ζουμερό και γεμάτο γεύση κοτόπουλο!!






Υλικά :

2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου (τα κόβουμε στα τρια οπότε έχουμε 6 μερίδες)
500γρ. σπανάκι
5 μανιτάρια
2 σκελίδες σκόρδο
1 μικρό κρεμμύδι
Philadelphia (1 κουταλάκι για κάθε μερίδα κοτόπουλου)
1 μικρή πιπεριά τσίλι (προαιρετικά)
Μοτσαρέλα τριμμένη ή ό,τι άλλο τυρί θέλουμε που να λιώνει
1 ποτηράκι κρασί
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα απαλή
1 μικρό λεμόνι
1 κ.σ. βούτυρο
ελαιόδαλο
αλάτι, πιπέρι
λίγο αλεύρι 
οδοντογλυφίδες


Eκτέλεση :


Πλένουμε και κόβουμε το σπανάκι και τα μανιτάρια

Στο τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο

Ψιλοκόβουμε τη 1 σκελίδα σκόρδο και το κρεμμύδι και τα αφήνουμε να μαραθούν λίγο και να αφήσουν τα αρώματα τους στο λάδι

Προσθέτουμε τα μανιτάρια

Και το σπανάκι

Αφήνουμε να βγάλουν όλα τα υγρά τους. Αν θέλουμε προσθέτουμε και το τσίλι.

Όταν εξατμιστούν όλα τα υγρά ρίχνουμε λίγες σταγόνες λεμόνι, αλατοπιπερώνουμε και αφαιρούμε από τη φωτιά.

Τυλίγουμε τις μερίδες κοτόπουλου σε μεμβράνη και τις χτυπάμε με το σφυρί κρέατος ή με τον πλάστη ώστε να πλατύνουν.

Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και απλώνουμε με ένα μαχαίρι από ένα κουταλάκι philadelphia στο καθένα.

Προσθέτουμε το μίγμα σπανάκι/μανιτάρια και λίγο τριμμένο τυρί.

Τυλίγουμε και κλείνουμε καλά με τις οδοντογλυφίδες

Αλευρώνουμε ελαφρώς και από τις δυο πλευρές

Τα βάζουμε με λίγο λάδι στο τηγάνι ώστε να τους δώσουμε χρώμα. Παράλληλα ζεσταίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 200 βαθμούς.

Μόλις πάρουν χρώμα από τη μια πλευρά τα γυρνάμε ώστε να πάρουν και από την άλλη.

Ανακατεύουμε στο κρασί το λεμόνι και την μουστάρδα

Σβήνουμε το κοτόπουλο με το κρασί και προσθέτουμε την 1 σκελίδα σκόρδο μέσα στη σάλτσα. Μεταφέρουμε το τηγάνι στο φούρνο. (προσοχή αν το τηγάνι σας έχει πλαστικό χερούλι μην το βάλετε στο φούρνο αλλά χρησιμοποιήστε ένα μικρό ταψί)

Ψήνουμε για 20 λεπτά στο φούρνο και είναι έτοιμο!! Αφαιρούμε όσες πιο πολλές οδοντογλυφίδες μπορούμε

Και σερβίρουμε!
Καλή Όρεξη!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου