Ζουμερό και γεμάτο γεύση κοτόπουλο!!
Υλικά :
2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου (τα κόβουμε στα τρια οπότε έχουμε 6 μερίδες)
500γρ. σπανάκι
5 μανιτάρια
2 σκελίδες σκόρδο
1 μικρό κρεμμύδι
Philadelphia (1 κουταλάκι για κάθε μερίδα κοτόπουλου)
1 μικρή πιπεριά τσίλι (προαιρετικά)
Μοτσαρέλα τριμμένη ή ό,τι άλλο τυρί θέλουμε που να λιώνει
1 ποτηράκι κρασί
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα απαλή
1 μικρό λεμόνι
1 κ.σ. βούτυρο
ελαιόδαλο
αλάτι, πιπέρι
λίγο αλεύρι
οδοντογλυφίδες
Eκτέλεση :
![]() |
Πλένουμε και κόβουμε το σπανάκι και τα μανιτάρια |
![]() |
Στο τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο |
![]() |
Ψιλοκόβουμε τη 1 σκελίδα σκόρδο και το κρεμμύδι και τα αφήνουμε να μαραθούν λίγο και να αφήσουν τα αρώματα τους στο λάδι |
![]() |
Προσθέτουμε τα μανιτάρια |
![]() |
Και το σπανάκι |
![]() |
Αφήνουμε να βγάλουν όλα τα υγρά τους. Αν θέλουμε προσθέτουμε και το τσίλι. |
![]() |
Όταν εξατμιστούν όλα τα υγρά ρίχνουμε λίγες σταγόνες λεμόνι, αλατοπιπερώνουμε και αφαιρούμε από τη φωτιά. |
![]() |
Τυλίγουμε τις μερίδες κοτόπουλου σε μεμβράνη και τις χτυπάμε με το σφυρί κρέατος ή με τον πλάστη ώστε να πλατύνουν. |
![]() |
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και απλώνουμε με ένα μαχαίρι από ένα κουταλάκι philadelphia στο καθένα. |
![]() |
Προσθέτουμε το μίγμα σπανάκι/μανιτάρια και λίγο τριμμένο τυρί. |
![]() |
Τυλίγουμε και κλείνουμε καλά με τις οδοντογλυφίδες |
![]() |
Αλευρώνουμε ελαφρώς και από τις δυο πλευρές |
![]() |
Τα βάζουμε με λίγο λάδι στο τηγάνι ώστε να τους δώσουμε χρώμα. Παράλληλα ζεσταίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 200 βαθμούς. |
![]() |
Μόλις πάρουν χρώμα από τη μια πλευρά τα γυρνάμε ώστε να πάρουν και από την άλλη. |
![]() |
Ανακατεύουμε στο κρασί το λεμόνι και την μουστάρδα |
![]() |
Ψήνουμε για 20 λεπτά στο φούρνο και είναι έτοιμο!! Αφαιρούμε όσες πιο πολλές οδοντογλυφίδες μπορούμε |
![]() |
Και σερβίρουμε! |
Καλή Όρεξη!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου