Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Ρυζόγαλο χωρίς κορν φλάουρ

Παραδοσιακό, νόστιμο και αγαπημένο γλύκισμα!! 

 

Υλικά by Stelios Parliaros : 

1 λίτρο γάλα
250γρ. κρέμα γάλακτος
100γρ. ρύζι γλασέ
50γρ. ζάχαρη
προαιρετικά : φλούδα από ένα λεμόνι ή ένα πορτοκάλι ή μια βανίλια
κανέλα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση :

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το ρύζι και τις φλούδες από το λεμόνι ή το πορτοκάλι. Αν για άρωμα επιλέξουμε την βανίλια δεν την βάζουμε σε αυτό το στάδιο αλλά παρακάτω.

Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς. Η διαδικασία αυτή θα πάρει περίπου μισή ώρα.

Μετά από λίγη ώρα θα αρχίσει το μίγμα να πήζει από το άμυλο του ρυζιού.

Είναι έτοιμο όταν έχει πήξει αρκετά και όταν με την σπάτουλα κάνουμε μια γραμμή στον πάτο της κατσαρόλας και αυτή αργεί να καλυφθεί από το μίγμα. Όταν γίνει αυτό απομακρύνουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.

Προσθέτουμε την ζάχαρη στο ζεστό μίγμα και αν έχουμε επιλέξει να αρωματίσουμε με βανίλια την βάζουμε κι αυτήν σε αυτό το στάδιο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθεί η ζάχαρη.

Σε ένα μπολ βάζουμε παγάκια και σε ένα άλλο καθαρό κατσαρολάκι ή μπολ αδειάζουμε το ρυζόγαλο.

Βάζουμε το κατσαρολάκι ή το μπολ με το ρυζόγαλο πάνω από τα παγάκια και ανακατεύουμε μέχρι να παγώσει το μίγμα. Αυτό το κάνουμε για να μην δημιουργήσει πέτσα το ρυζόγαλο αλλά και για να έχει πιο βελούδινη υφή η κρέμα.

Σερβίρουμε σε μπολάκια και τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο. Πασπαλίζουμε με κανέλα και απολαμβάνουμε!!

Καλή Επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου