Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Χριστουγεννιάτικος κορμός 2



Υλικά για το παντεσπάνι :

Τα υλικά είναι ίδια με τον κορμό 1 με την διαφορά ότι δεν έβαλα το κακάο γιατί το ήθελα λευκό το παντεσπάνι. Τις κουταλιές του κακάου που δεν έβαλα τις συμπλήρωσα με αλεύρι. Εσείς το φτιάχνετε όπως θέλετε.

Για την επικάλυψη (γκανάζ) : 

200γρ. κουβερτούρα
100γρ. κρέμα γάλακτος


Εκτέλεση : 

Φτιάχνουμε το παντεσπάνι όπως ακριβώς στον κορμό 1, γεμίζουμε με την γέμιση που έχουμε επιλέξει και τυλίγουμε σε ρολό. Μεταφέρουμε προσεκτικά το ρολό στην πιατέλα. Για να μοιάζει ο κορμός με πραγματικό κορμό δέντρου κόβουμε πλαγιαστά τις 2 γωνίες του κορμού και τις βάζουμε την μια πάνω στο γλυκό και την άλλη στο πλάι. Η μεριά που κόπηκε πρέπει να είναι αυτή που θα εφάπτεται στον κορμό.

Σε ένα κατσαρολάκι ή στο φούρνο μικροκυμμάτων ζεσταίνουμε καλά την κρέμα γάλακτος (να φτάσει το σημείο βρασμού). Ενδιάμεσα κόβουμε την σοκολάτα με το μαχαίρι σε πολύ μικρά κομματάκια. Όσο πιο μικρά είναι τα κομμάτια της σοκολάτας τόσο καλύτερα θα λιώσει. Ρίχνουμε πάνω στη σοκολάτα την καυτή κρέμα γάλακτος, αφήνουμε 1 λεπτό και μετά ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει όλη η σοκολάτα και να γίνει η γκανάζ. Πριν την ρίξουμε στο γλυκό θα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι δεν καίει αλλά να είναι λίγο ζεστή για να είναι ρευστή.

Γαρνίρουμε με την γκανάζ το γλυκό καλά καλά να πάει παντού και να καλύψει τα κομμάτια που κολλήσαμε. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και με ένα πηρούνι κάνουμε τις αυλακώσεις ζιγκ ζαγκ ώστε να μοιάζει με κορμό ξύλου. Πασπαλίζουμε προαιρετικά με λίγη ζάχαρη άχνη. Εγώ έριξα και λίγες νιφάδες άσπρης σοκολάτας.

Αφήνουμε 2 ώρες στο ψυγείο να παγώσει καλά η σοκολάτα ή αν θέλετε για πιο γρήγορα βάλτε το για περίπου μισή ώρα στην κατάψυξη.

Καλή Επιτυχία και Καλά Χριστούγεννα!!!

1 σχόλιο: