Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2015

Πάστα Φλώρα

Η πιο εύκολη συνταγή για τάρτα που μας δίνει ένα αφράτο και τραγανό μπισκότο. Διαλέγουμε και μια ωραία μαρμελάδα και το αποτέλεσμα αφήστε να το γευτεί ο ουρανίσκος σας! 

 






Υλικά by Άκης Πετρετζίκης :

130γρ. βούτυρο κατά προτίμηση αγελάδος (σε θερμοκρασία δωματίου)
100γρ. ζάχαρη (μισό φλυτζάνι)
280γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (2 φλυτζάνια + 2 κουταλιές γεμάτες της σούπας)*
2 κουταλάκια γλυκού baking powder
2 αυγά (1 ολόκληρο και 1 κρόκο σε θερμοκρασία δωματίου)
2 βανίλιες
1 βάζο μαρμελάδα (350γρ.-370γρ. περίπου) της αρεσκείας σας
1/2 κουτάλι γλυκού αλάτι

* η αρχική συνταγή λέει 210γρ. αλεύρι και 70γρ. σιμιγδάλι ψιλό




Εκτέλεση :


Χτυπάμε πάρα πολύ καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι το βούτυρο να ασπρίσει και να αφρατέψει.

Αν θέλετε προσθέτε λίγο παπαρουνόσπορο

Προσθέτουμε το ένα αυγό, τον ένα κρόκο και τις βανίλιες και χτυπάμε μέχρι να απορροφηθούν καλά.

Μόλις απορροφηθούν τα αυγά προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και το baking powder και τα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να απορροφηθεί όλο το αλεύρι. Έπειτα με τα χέρια φτιάνουμε ένα ζυμαρι.
Χωρίζουμε 100γρ. από το ζυμάρι και το υπόλοιπο το στρώνουμε στην βάση του ταψιού που έχουμε ήδη βουτυρώσει και αλευρώσει.

Το απλώνουμε ομοιόμορφα να πάει παντού η βάση. Γύρω γύρω δημιουργούμε ένα τείχος ψηλότερο από τη βάση.

Τα υπόλοιπα 100γρ. τα πλάθουμε σε μπαστούνι και τα τυλίγουμε σε μεμβράνη σαν καραμέλα.

Τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα ώστε να παγώσει καλά το βούτυρο. Αν θέλετε να γίνει πιο γρήγορα βάλτε το για 30 λεπτά στην κατάψυξη.

Μόλις το βγάλουμε από το ψυγείο αδειάζουμε την μαρμελάδα.

Κόβουμε το μπαστούνι σε κομματάκια

Και τα μοιράζουμε ομοιόμορφα στην επιφάνεια του γλυκού. Με το ασπράδι από το ένα αυγό περνάμε τα μπισκότα και προαιρετικά πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη.

Ψήνουμε στους 190 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, για περίπου 30-40 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα. Μόλις ψηθεί το αφήνουμε να σταθεί σε θερμοκρασία δωματίου για μισή ώρα.

Έπειτα ξεφορμάρουμε κι αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Καλή Επιτυχία και...
Καλή Απόλαυση!!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου