Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Πατατοσαλάτα με αυγό και μπέικον

Εύκολη και πεντανόστιμη σαλάτα είτε για συνοδευτικό είτε για όταν δεν έχουμε τι να μαγειρέψουμε :)

 

Υλικά :

4 μεσαίες πατάτες
150γρ μπέικον ψιλοκομμένο
4 αυγά
μισό κρεμμύδι
2 κουταλιές σούπας μαγιονέζα
1/2 κουταλιά σούπας μουστάρδα
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλιά σούπας ξύδι
αλάτι (περίπου μισό κουταλάκι του γλυκού κοφτό)
πιπέρι



Εκτέλεση :   


Κόβουμε τις πατάτες μας σε κύβους, τις ξεπλένουμε με μπόλικο νερό να φύγει το άμυλο και τις βάζουμε να βράσουν για περίπου 15 λεπτά. Ταυτόχρονα βάζουμε και τα αυγά να βράσουν για 8 λεπτά (από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός).

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το μπέικον (χωρίς λάδι) να το ψήσουμε μέχρι να γίνει τραγανιστό

Μόλις το μπέικον ξεροψηθεί το αφαιρούμε από το τηγάνι

και το βάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί να στραγγιστεί το λίπος

Όταν ψηθούν τα αυγά τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε στα τέσσερα. Αφαιρούμε τον περισσότερο κρόκο και τον κρατάμε στην άκρη.

Ψιλοκόβουμε τα ασπράδια και τα βάζουμε και αυτά στην άκρη

Όταν οι πατάτες βράσουν τις βάζουμε να στραγγίξουν το νερό αλλά και να πέσει η θερμοκρασία τους. Τις αφήνουμε περίπου 10 λεπτά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Ετοιμάζουμε την σως προσθέτοντας το λάδι (αν θέλετε προσθέστε και το λίπος που έμεινε στο τηγάνι από το μπέικον), το ξύδι, την μαγιονέζα, την μουστάρδα, αλάτι και λίγο πιπέρι. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά.

Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε τις πατάτες, το κρεμμύδι, τα ασπράδια και το μπέικον.

Ρίχνουμε την μισή σως και ανακατεύουμε ελαφρά

Ρίχνουμε και την υπόλοιπη σως (χωρίς να ανακατέψουμε) και τρίβουμε με τα χέρια τους κρόκους που κρατήσαμε στην άκρη.

Καλή Όρεξη!!


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου