Εύκολη και πεντανόστιμη σαλάτα είτε για συνοδευτικό είτε για όταν δεν έχουμε τι να μαγειρέψουμε :)
Υλικά :
4 μεσαίες πατάτες
150γρ μπέικον ψιλοκομμένο
4 αυγά
μισό κρεμμύδι
2 κουταλιές σούπας μαγιονέζα
1/2 κουταλιά σούπας μουστάρδα
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλιά σούπας ξύδι
αλάτι (περίπου μισό κουταλάκι του γλυκού κοφτό)
πιπέρι
4 μεσαίες πατάτες
150γρ μπέικον ψιλοκομμένο
4 αυγά
μισό κρεμμύδι
2 κουταλιές σούπας μαγιονέζα
1/2 κουταλιά σούπας μουστάρδα
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλιά σούπας ξύδι
αλάτι (περίπου μισό κουταλάκι του γλυκού κοφτό)
πιπέρι
Εκτέλεση :
![]() |
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι |
![]() |
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το μπέικον (χωρίς λάδι) να το ψήσουμε μέχρι να γίνει τραγανιστό |
![]() |
Μόλις το μπέικον ξεροψηθεί το αφαιρούμε από το τηγάνι |
![]() |
και το βάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί να στραγγιστεί το λίπος |
![]() |
Όταν ψηθούν τα αυγά τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε στα τέσσερα. Αφαιρούμε τον περισσότερο κρόκο και τον κρατάμε στην άκρη. |
![]() |
Ψιλοκόβουμε τα ασπράδια και τα βάζουμε και αυτά στην άκρη |
![]() |
Όταν οι πατάτες βράσουν τις βάζουμε να στραγγίξουν το νερό αλλά και να πέσει η θερμοκρασία τους. Τις αφήνουμε περίπου 10 λεπτά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. |
![]() |
Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε τις πατάτες, το κρεμμύδι, τα ασπράδια και το μπέικον. |
![]() |
Ρίχνουμε την μισή σως και ανακατεύουμε ελαφρά |
![]() |
Ρίχνουμε και την υπόλοιπη σως (χωρίς να ανακατέψουμε) και τρίβουμε με τα χέρια τους κρόκους που κρατήσαμε στην άκρη. |
![]() |
Καλή Όρεξη!! |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου