Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Ταραμοσαλάτα

 Καθαρά Δευτέρα χωρίς ταραμοσαλάτα (και λαγάνα) γίνεται? Είναι εύκολη στην παρασκευή της και συνοδεύει πολύ ωραία τα θαλασσινά (εντάξει και τα τσιπουράκια). Ας δούμε πως γίνεται.

 


Υλικά :

150γρ ταραμά λευκό (ή και τον χρωματισμένο ροζ αλλά ο λευκός είναι ανώτερης ποιότητας)
300γρ** μουλιασμένο ψωμί του τοστ (ή ψίχα από κανονικό ψωμί)
1 μέτριο λεμόνι και έπειτα προσθέτουμε κατά βούληση, ανάλογα πόσο ζουμερό είναι
50γρ ίσως και λίγο παραπάνω ελαιόλαδο



** Αν θέλετε να αραιώσετε λίγο την γεύση του ταραμά προσθέτετε άλλα 100γρ ψωμί


Εκτέλεση :

Στραγγίζουμε το ψωμί του τόστ και το βάζουμε στο μίξερ μαζί με τον ταραμά και το μισό λεμόνι.

Αρχίζουμε να χτυπάμε και μόλις δούμε ότι το μίξερ δυσκολεύεται, ανοίγουμε και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο. Δεν το βάζουμε όλο μαζί από την αρχή για να μην κόψει. Βάζουμε και λίγο λεμόνι ακόμα.

Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια λεία μους. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε ανάλογα είτε ελαιόλαδο είτε λεμόνι και το ξαναχτυπάμε.

Μόλις έρθει στην γεύση και στην σύσταση που θέλουμε είναι έτοιμη η ταραμοσαλάτα μας! Φυλάσσεται στο ψυγείο και στο σερβίρισμα προσθέτουμε από πάνω ελαιόλαδο και φετούλες λεμόνι.

Καλή Επιτυχία!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου