Παραδοσιακό φαγητό με όλη την νοστιμιά της ελληνικής κουζίνας! Από τα φαγητά που φέρνουν αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια! Ας δούμε πως φτιάχνεται και ας χαρίσουμε κι εμείς στα παιδιά μας αντίστοιχες αναμνήσεις.
Υλικά :
8-10 κολοκυθάκια στρογγυλά
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι άνιθο ψιλομομμένο
2 μεσαία κρεμμύδια ψιλοκομμένα
8 κοφτές κουταλιές σούπας ρύζι καρολίνα
2 πατάτες (προαιρετικά)
1 φλυτζάνι νερό
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
αυγολέμονο
Εκτέλεση :
Κόβουμε το πάνω μέρος από το κολοκύθι και με ένα κουταλάκι του γλυκού αφαιρούμε την εσωτερική σάρκα. |
Όταν καθαρίσουμε όλα τα κολοκύθια την σάρκα δεν την πετάμε. Την ψιλοκόβουμε για να την βάλουμε στο φαγητό. |
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και αρχίζουμε να τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια |
Μόλις γυαλίσουν τα κρεμμύδια προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σάρκα από τα κολοκύθια και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν κι αυτά για λίγο. |
Στη συνέχεια βάζουμε τον κιμά ώστε να τσιγαριστεί κι αυτός καλά. |
Όσο ο κιμάς τσιγαρίζεται θα βγάζει τα υγρά του. Τα αφήνουμε να εξατμιστούν όλα. |
Προσθέτουμε τον μαϊντανό και τον άνιθο και ανακατεύουμε να πάνε παντού. Η γέμιση θα έχει λίγα υγρά αλλά δεν μας πειράζει γιατί αυτό θέλουμε, να είναι ζουμερή. |
Κλείνετε το κάθε κολοκυθάκι με το καπάκι του και βάζετε το ένα δίπλα στο άλλο. Αν θέλετε, για να μην σαν φύγουν τα καπάκια, τα ενώνετε με μια οδοντογλυφίδα. |
Αν τα βάλουμε σε χύτρα βάζουμε λιγότερο νερό από τα 3/4 (περίπου στο μισό) και από την ώρα που θα είναι έτοιμη η χύτρα, βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για περίπου 12-15 λεπτά. |
Όταν το φαγητό είναι έτοιμο το κατεβάζουμε από τη φωτιά και φτιάνουμε το αυγολέμονο. Το περιχύνουμε στο φαγητό και κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού. |
Σερβίρουμε το φαγητό με φρεσκοτριμμένο πιπεράκι (δεν ξεχνάμε να βγάλουμε τις οδοντογλυφίδες). |
Καλή Όρεξη!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου